pirmdiena, 2011. gada 26. decembris

Dabas muzejs

   Bieži vien domājot, ko varētu padarīt, muzejs kaut kā aizmirstas. Tad nu kā jau mūsdienās tas notiek Twitter nāk talkā un mēs uzzinām, ka ceturtdienās jau pēc oficiālā darba laika Dabas muzeju var apmeklēt par brīvu. Jāatzīmē gan ka arī ieejas maksa galīgi nav tā lielākā.
   Tā nu mēs pulksten 17.00 esam klāt kā likts un jūtamies drusku spocīgi, jo muzejs ir visnotaļ tukšs. Laipnais apsargonkulis aicina tik mūs iekšā un mēs sākam savus klejojumus laikā un telpā. Sajūta tāda, ka muzejs ir atvērts mums vienām, tomēr reizi pa reizei mēs uzduramies kādam tik pat pārsteigtam apmeklētājam. Pirmajā bildē jūs varat skatīt kā Laura aplūko kādas visnotaļ baisa paskata milzzivis no ārkārtīgi seniem laikiem. Tiem pašiem, kad mita dinozaurs no kura Laura pamatīgi salēcās, kad šis sāka virināt muti.

 

   Man, kā nav noslēpums, patīk mīlīgi kaķīši. Pāris es atradu arī Dabas muzejā, neesmu gan droša vai šis mincis būtu tikpat mīlīgs arī elpojošā veidā.


   Un, kā jau visiem ir zināms, mums galīgi nepatīk visādi kukaiņu mošķi. Nu tā ka ļoti. Pie telpas, kurā bija izstādīti kukaiņi, "Vai! Cik skaisti!" mijās ar "Vēēēē!" pārmaiņus lūkojoties tauriņus un visvisādas vaboles.


Laura ir viegli iebijusies.
   Šis ir sienas gleznojums kādā Āfrikas zvēru vietā. Kāds var paskaidrot kādēļ tur ir koks kurā aug cīsiņi? Visu ko esmu par Āfriku dzirdējusi, bet to, ka tur kokos aug cīsiņi gan nē.



Laura & Linda
   Visnotaļ ilgu laiku mēs pavadījām pie dažādiem akmeņiem, pusdārgakmeņiem un tamlīdzīgiem brīnumiem. Šeit tie kuri mūs iejūsmināja visvairāk - Ožamais spirts, Margarīts un Hiperstēns. Mēs apcerējām kā varētu mest ar ožamo spirti noģībušajiem, un vairākas reizes pārlasījāmies nosaucot Margarītu par margarīnu un Hiperstēnu par hipsterēnu.


Laurijs cilvēku attīstības rindā


   Ārkārtīgi interesanta bija šķiet jaunākā izstāžu telpa, kurā bija ziņas par enerģiju un kā tā rodas. Tad nu man bija jāizmēģina uzmīt gaismiņas ar divriteni. Nu gluži kā Positivusā Krists lādēja Lindas telefonu.
   Visā visumā bija ļoti interesanti un ar vēja spārniem aizskrēja mums atvēlētās 2 h. Visvairāk jau mums patika spaidīt visādas podziņas un virināt atvilktnes.


Mjurr.
Kaivijs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru